Richard Belzer hedrad av SVU-medspelarna Hargitay och Meloni

Mariska Hargitay och Christopher Meloni, huvudrollsinnehavarna i Law & Order: Special Victims Unit, delade hjärtliga uttalanden på sociala medier för att hedra sin bortgångne motspelare Richard Belzer, som dog tidigt på söndagsmorgonen vid 78 års ålder.

Belzer, som spelade den kloke detektiven John Munch på SVU, Homicide: Life on the Street och mer, har enligt uppgift dött i sitt hem i Bozul, Frankrike, har komediförfattaren Bill Sheft bekräftat. Hollywood Reporter.

“Adjö min kära, kära vän” skrev Hargitaysom spelade rollen som detektiv Olivia Benson i Law & Order-serien.

”Jag kommer att sakna dig, ditt unika ljus och ditt unika perspektiv på denna konstiga värld. Jag är glad att jag kände dig, älskade dig och arbetade sida vid sida med dig i så många år. Vilken tur änglarna är som har dig. Jag kan redan höra dem skratta. Jag älskar dig så mycket, nu och för alltid.”

Det är Twitter, Meloni lagt upp ett foto kysste Belzer på kinden och skrev: ”Adjö, mon ami. Jag älskar dig. #Belz. Meloni, som spelar kriminalpolisen Elliot Stabler i SVU, delade också backstage bild Hargitay och Belzer busar runt på inspelningen av SVU.

Hargitay och Meloni var bland flera medlemmar i familjen Law & Order som hyllade Belzer på söndagen. Den produktiva tv-producenten Dick Wolf, som skapade SVU, mindes Belzer som “den fulländade proffsen” som “förde in humor och glädje i alla våra liv.”

“Detektiv John Munch, spelad av Richard Belzer, är en av de mest ikoniska karaktärerna på tv”, skrev Wolf i ett uttalande på Instagram.

“Det var första gången jag arbetade med Richard på en crossover mellan Law & Order och Murder och jag gillade verkligen karaktären. Jag sa till Tom [Fontana] att jag ville göra honom till en av de första SVU-karaktärerna. Resten är historia. … Vi kommer alla att sakna honom mycket.”

Ice-T och Marley Matlin, som spelade detektiven Odafin Tutuola respektive Dr. Amy Solvay i SVU, hyllade Belzer på Twitter.

“Upp- och nedgångar… Efter en av de mest fantastiska veckorna i mitt liv. Jag vaknar med nyheten att jag idag förlorade en vän, Ice-T twittrade. “Belz är borta.. fy fan! Men kom ihåg detta… När du verkligen har roligt och verkligen är glad. NJUT det till fullo! För smärtan kommer oundvikligen. Jag kommer att sakna dig Homi.”

“Richard Belzer var en av de mest vänliga och välkomnande skådespelarna när jag gästade två avsnitt av Law & Order: SVU. Matlin twittrade. “Hans bortgång är en verklig förlust för Hollywood och jag kommer att sakna honom mycket. Vila i frid, Richard Belzer.”

I en annan tweet kallade före detta SVU-showrunner Warren Leith Belzer “öppen, varm, frätande, kvick” och “förvånansvärt snäll”. Leith delade också ett klipp från Belzers senaste avsnitt av “SVU”, som visar Munch i pension som barnvakt för Bensons son.

“Richard Belzer var den första skådespelaren som hälsade mig när jag kom in på SVU”, skrev Leith. ”Jag tyckte om att skriva för Munch och jag tyckte om att vara med Beltz. Vi kände att detta skulle bli hans avskedsscen. Lycka till Belz…”

Ett uttalande som släpptes i söndags till The Times, NBC och Universal Television sade: “Alla som någonsin har haft nöjet att se Richard Belzer porträttera Det. John Munch – vare sig det är i “Homicide” eller “Law & Order: SVU” – i fyra decennier kommer aldrig att glömma hur mycket han bebodde denna älskade karaktär för att göra honom till sin egen. Hans professionalism, talanger och engagemang gjorde honom till en stöttepelare i branschen, men det var hans humor, medkänsla och kärleksfulla hjärta som gjorde honom till familj. Vi uttrycker våra kondoleanser till hans nära och kära när vi tillsammans med dem sörjer hans förlust och för att hedra hans minne.”

Mängder av andra Hollywood-figurer utanför SVU-universum sörjde Belzers död på sociala medier. Komikerna Billy Crystal, Patton Oswalt, Loni Love och Mark Marron, samt skådespelarna Natasha Lyonne och Vincent D’Onofrio var bland de första som reagerade på söndagens nyheter.

“Richard Belzer var bara rolig” Crystal twittrade. “Geni att hantera publiken. Så tråkigt att han gick bort.”

“För 25 år sedan ville jag bli ståuppkomiker, så det här var den första boken jag läste.” kärlek twittrade tillsammans med en bild från Belzers bok 1988 How to Be a Stand-Up Comedian. “Tack för att du förändrade mitt liv, Richard Belzer… min komiska bror. Vila i frid och få Gud att skratta.”

“Richard Belzer har alltid varit så snäll mot mig” D’Onofrio twittrade. “Vi träffades på komediklubben där han uppträdde… Jag var ung och hade bara en film i min karriär. Han kom alltid ihåg mig. Jag hade nöjet att umgås med honom ett par gånger. Söt söt person och jävligt rolig. Han kommer att bli saknad.”

Innan han landade sin breakout-roll på Killer, var Belzer en komiker som öppnade för Saturday Night Live. Den ursprungliga SNL-medlemmen Laraine Newman mindes Belzer som “en mästare i mängden” och “en av de roligaste människorna i världen.”

“Jag är så ledsen att höra om Richard Belzers bortgång. Newman twittrade. “Jag älskade den här killen så mycket. Han var en av mina första vänner när jag kom till New York för SNL. Varje vecka gick vi till Sheepshead Bay för att äta lunch för att prova hummer. … Vila i frid, kära du.

Se fler hyllningar till Belzer nedan.

Leave a Comment